Oosterse kerrie-kruiden frittata met peen-bataatsoep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Peen-bataatsoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks ui
  • 800 gram oranje bataat
  • 600 gram peen
  • 300 gram Doré kruimige aardappel
  • 1 bakje soepspecerijen
  • 15 gram peterselie, koriander, bieslook
  • 2 stuks bosui
  • 8 stuks eieren
  • 1.5 el yoghurt

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teen knoflook
  • 700 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Verwarm boter en olie in een afdekbare koekenpan. Snij de helft (!) van de ui in ringen. Fruit zachtjes met wat zout en het kerriepoeder.
  3. Schil de bataat en snij de helft in blokjes van 1 cm (dit gaat in de frittata en de rest gebruik je voor de soep zo). Meng met olie, zout en peper in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10-15 minuten in de oven.
  4. Verwarm olie in een soeppan. Snipper de rest van de ui en hak de knoflook grof. Fruit zachtjes. Snij de rest van de bataat in stukken. Schil de peen en aardappels, snij in stukken. Voeg de specerijen bij de ui, bak zachtjes tot de geuren vrijkomen en voeg de bataat, aardappel, peen en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel de bouillon erboven, breng aan de kook en laat in ca. 12 minuten gaar koken.
  5. Hou de peterselie en bieslook voor het linzen gerecht apart. Hak de rest van de kruiden (incl. steeltjes) en bosui (ook het groen) fijn. Bak even mee met de kerrie-uien.
  6. Vet een ovenschaal in voor de frittata en leg de geroosterde bataat erin. Draai de oven naar 200 graden. Kluts de eieren en voeg zout en peper toe. Verdeel het ui-kruiden mengsel over de bataat en schenk het ei erover. Laat in 8-12 minuten stollen en gaar worden in de oven. Check af en toe met een vork of satéprikker.
  7. Maak een sausje van de mayonaise, sojasaus en aangegeven hoeveelheid yoghurt. Breng op smaak met peper.
  8. Pureer de groenten tot soep, verdun evt. nog iets tot gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  9. Serveer de frittata met het mayo-sojasausje en de soep met een schepje yoghurt.
  10. Goed om te weten: in het bakje soepspecerijen voor 4p zit 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl harissakruiden en 2 tl karwijzaad. Voor 2p de helft.