Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oosterse kikkererwtensoep met bulgur en vegan kruidenroomkaas

Vegan

  • Totale tijd minuten
Oosterse kikkererwtensoep met bulgur en vegan kruidenroomkaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 gram oranje bataat
  • 200 gram winterpeen
  • 200 gram bulgur
  • 2 pot kikkererwten
  • 1 bakje soepspecerijen
  • 20 gram verse kruiden
  • 1.5 bakje vegan roomkaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teen knoflook
  • 1000 ml water
  • 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Snij de sjalot in dunne ringen. Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem en fruit zachtjes. Snij de bleekselderij in dunne plakjes, voeg toe samen met een flinke snuf zout en bak zachtjes verder. Hak de knoflook fijn, voeg toe.
  2. Schil de bataat en peen. Snij in kleine blokjes van 1 cm. Voeg bij de ui, dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren. Schep af en toe om.
  3. Zet de bulgur op in de aangegeven hoeveelheid water, verkruimel de bouillon erbij en kook 8 minuten (de bulgur hoeft nog niet helemaal gaar te zijn).
  4. Giet de kikkererwten af.
  5. Voeg de specerijen bij de groenten en bak zachtjes tot de geuren vrijkomen. Voeg de voorgekookte bulgur (incl. bouillon) en de kikkererwten toe. Kook het geheel zachtjes nog ca. 5 minuten.
  6. Hak de verse kruiden fijn (incl. dunne steeltjes). Schep de vegan roomkaas in een kommetje, meng de verse kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep met de vegan kruidenroomkaas en een scheutje olijfolie extra vierge.
  8. Goed om te weten: in het bakje soepspecerijen voor 4p zit 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl harissakruiden en 1 tl karwijzaad. Voor 2p de helft.