Skip to main content

Oosterse roerbak met kippendij, paprika, champignons en andijvie

Kip

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 paprika's
  • 400 gram kippendij
  • 400 gram champignons
  • 250 gram andijvie
  • 1 bakje taugé

In Huis

  • 240 gram witte basmatirijst
  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl sambal manis
  • 4 el ketjap asin
  • 0.50 groentebouillonblokje
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp met 120 ml water pp op en breng aan de kook. Kook zachtjes (met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 10 minuten.
  2. Snipper de ui en fruit langzaam in olie. Snij de bleekselderij in halve maantjes en de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Snijd de kippendij in stukjes. Voeg de kip bij de ui als deze goed glazig is. Bak stevig aan. Voeg als de kip gaar is de kerriepoeder en sambal toe – als er geen kinderen mee-eten kan je de hoeveelheid verdubbelen. Bak even mee. Voeg de ketjap asin (of sojasaus) toe.
  4. Voeg de bleekselderij, paprika en knoflook toe. Bak op hoog vuur, schep af en toe om. Snij intussen de champignons in vieren of achten, afhankelijk van de grootte. Voeg toe en bak mee. Kruimel het (halve/kwart) bouillonblokje erbij als de champignons wat vocht hebben verloren.
  5. Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Voeg toe samen met de taugé, roer een paar keer om (de andijvie slinkt vrijwel direct) en zet het vuur uit.
  6. Breng de roerbak op smaak met eventueel nog wat ketjap. Serveer met de rijst.