Skip to main content

Oosterse roerbak met paprika, champignons, andijvie, pinda en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram witte basmatirijst
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 paprika's
  • 400 gram champignons
  • 250 gram andijvie
  • 1 bakje taugé
  • 80 gram pinda's
  • 4 eieren

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl sambal manis
  • 2 tenen knoflook
  • 0.50 groentebouillonblokje
  • 4 el ketjap asin
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp met 120 ml water pp op en breng aan de kook. Kook zachtjes, evt met behulp van een vlamverdeler, gaar en droog in ca. 10 minuten.
  2. Snipper de ui en fruit langzaam in olie. Voeg de sambal manis toe en roer goed door (mag ook andere sambal zijn; voeg meer toe als je van heel pittig houdt).
  3. Snij de bleekselderij in halve maantjes en de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn. Voeg toe aan het ui-sambalmengsel. Bak op hoog vuur en schep af en toe om.
  4. Snij intussen de champignons in vieren of achten, afhankelijk van de grootte. Voeg toe en bak mee.
  5. Bak intussen 1 spiegeleitje per persoon in een koekenpan in een beetje olie. Stamp de pinda’s grof in een vijzel.
  6. Verkruimel als de champignons wat vocht hebben verloren het (halve/kwart) bouillonblokje erbij en voeg de ketjap asin (of sojasaus) toe.
  7. Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Voeg toe samen met de taugé, roer een paar keer om (de andijvie slinkt vrijwel direct) en zet het vuur uit.
  8. Breng de roerbak op smaak met nog wat ketjap. Serveer met de rijst en de eitjes. Bestrooi met de gemalen pinda’s.
  9. Als er geen kinderen mee eten, verdubbel dan de hoeveelheid sambal...dat is nog lekkerder!