Oosterse snijbiet met paarse sprouting broccoli en crunch van cashew, venkelzaad en limoen

Vegan

  • Totale tijd minuten
Oosterse snijbiet met paarse sprouting broccoli en crunch van cashew venkelzaad en limoen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram snijbonen
  • 1 stuks rode ui
  • 1 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 1 el madras currypoeder
  • 300 gram paarse sprouting broccoli
  • 300 gram snijbiet
  • 400 ml kokosmelk
  • 80 gram cashewnoten gebroken
  • 1 bakje venkelzaadjes en panko
  • 1 stuks limoenrasp

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op met iets meer dan een dubbele hoeveelheid gezouten water. Breng aan de kook en kook zachtjes gaar en droog in ca. 25 minuten.
  2. Zet een pannetje met een laagje gezouten water op. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 3 cm. Kook in ca. 6 minuten beetgaar. Spoel koud af om de kleur te behouden.
  3. Snij de rode ui in ringen en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van de rode peper en snij in ringetjes. Bak samen in een wok in wat olie. Voeg de Madras currypoeder bij de ui als ze glazig is.
  4. Haal de roosjes (met stengel) van de sprouting broccoli. Snij de stengel in stukjes van ca. 2 cm en halveer dikkere roosjes in de lengte. Roerbak ze 8 minuten mee tot ze beetgaar zijn, dek eventueel een paar minuten af.
  5. Spoel intussen de snijbiet af en snij de stengels in stukjes. Snij het blad in repen en hou apart. Haal de sprouting broccoli uit de pan, anders wordt de kokosmelk straks paars. Hou warm.
  6. Bak de steeltjes van de snijbiet even aan en voeg de kokosmelk toe. Laat zachtjes een paar minuutjes pruttelen.
  7. Bak de cashewnoten in een koekenpan een beetje bruin en voeg dan het venkelzaad en de panko toe. BLIJF ERBIJ! Schud stevig tot de panko bruin is (gaat heel snel!) en haal direct van het vuur. Breng op smaak met limoenrasp, peper en zout en neem de pan van het vuur.
  8. Roer het snijbietblad door de kokosmelk en laat slinken. Voeg ook de snijbonen toe. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de curry met rijst en sprouting broccoli en bestrooi met het cashew-pankokruim.
  10. Goed om te weten: In het bakje zit 4 el panko en 1 tl venkelzaad. In het 2p bakje de helft.
  11. Je hebt nog wat bosui over, lekker hierbij.