Oosterse speklapjes en noedelsalade met Chinese kool en kastanjechampignons

  • Totale tijd 30 minuten
Noedelsalade met Oosters gemarineerde speklap | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 160 gram fijne eiernoedels
  • 300 gram Chinese kool
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 stuks Oosters gemarineerd speklapje
  • naar smaak koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 3 el water
  • optioneel sesamolie
  • optioneel sesamzaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Zet ruim water op voor de noedels (zie tip) en kook in 6 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af. Hierdoor spoel je het zetmeel af en dat komt de smaak van het gerecht ten goede.
  2. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Schil en rasp de peen erbij. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snij in stukjes en voeg toe. Voeg de noedels toe.
  3. Verhit olie in een koekenpan. Snij de kastanjechampignons in vieren en bak op hoog vuur al omscheppend 3 min. Breng op smaak met zout en peper en voeg bij de kool. Veeg de pan schoon.
  4. Bak de speklapjes in de koekenpan op hoog vuur bruin en een beetje knapperig. Giet eventueel de achtergebleven marinade er op het laatst nog bij en laat een beetje inkoken.
  5. Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt, 1 el sesamolie (bij 4p) toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Roer door de noedelsalade.
  6. Serveer de speklapjes bij de noedelsalade en garneer met wat blaadjes koriander. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes als je dat in huis hebt.
  7. Goed om te weten: De speklapjes zijn gemarineerd met ketjap, gember, korianderzaad en knoflook.
  8. Wij koken liever met minder dan 50 gram noedels p.p. zodat de verhouding groenten in het gerecht groter is, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Kijk bij het mengen of je meteen alle gekookte noedels toevoegt of eerst een deel. Overgebleven noedels zijn ook lekker in een omeletje met bijv. wat overgebleven Chinese kool van deze week, ketjap en sesamolie :)