Skip to main content

Oosterse speklapjes en noedelsalade met Chinese kool, yacon, taugé en sesam

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el sesamzaad
  • 2 el citroensap
  • 1 bakje(s) tauge
  • 125 g noedels
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 100 g yaconwortel
  • 150 g peen
  • 400 g chinese kool
  • 4 stuk(s) speklapje

In Huis

  • 2 el water
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker Chinese kool, citroensap en peen nodig deze week.
  2. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Rasp de peen erbij. Schil de yacon, snij in reepjes ter grote van lucifers en voeg toe. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snij in stukjes of halve ringetjes en voeg toe. Zet de waterkoker aan voor de taugé en de noedels.
  3. Doe de noedels in een hittebestendige kom en begiet met kokend water. Laat ca. 6 minuten staan. Trek tussendoor de noedels los van elkaar.
  4. Doe de taugé in een vergiet en overgiet met kokend water. Voeg de taugé bij de andere groenten.
  5. Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en 2 el water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
  6. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  7. Haal de speklapjes uit de verpakking. Bak ze in een grillpan op hoog vuur bruin en een beetje knapperig. Serveer bij de noedelsalade en besprenkel elk bord met sesamzaadjes.NB je houdt yacon over: doe meer in de noedelsalade als je dat lekker vindt of eet het in blokjes in de yoghurt met een beetje honing en wat walnoten, heerlijk!