Skip to main content

Oosterse speklapjes en noedelsalade met Chinese kool, yacon, tauge en sesam

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Chinese kool
  • 150 g Peen
  • 100 g Yaconwortel
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 125 g Noedels
  • 1 bakje(s) Tauge
  • 2 el Citroensap
  • 2 el Sesamzaad
  • 4 stuk(s) Speklapje

In Huis

  • 6 el Mayonaise
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Water
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker Chinese kool, yacon, peen en citroensap nodig deze week.
  2. 1. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Rasp de peen erbij. Schil de yacon, snij in reepjes ter grote van lucifers en voeg toe. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snij in stukjes of halve ringetjes en voeg toe. Zet de waterkoker aan voor de taugé en de noedels.
  3. 2. Doe de noedels in een hittebestendige kom en begiet met kokend water. Dek af en laat ca. 6 minuten staan. Trek tussendoor de noedels los van elkaar.
  4. 3. Doe de taugé in een vergiet en overgiet met kokend water. Voeg de taugé bij de andere groenten.
  5. 4. Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en 2 el water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
  6. 5. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  7. 6. Haal de speklapjes uit de verpakking. Bak ze in een grillpan op hoog vuur bruin en een beetje knapperig. Je kan er ook voor kiezen ze in een koekenpan te bakken en eventueel achtergebleven marinade er op het laatst nog bij te gieten en een beetje in laten koken.
  8. 7. Serveer bij de noedelsalade en besprenkel elk bord met sesamzaadjes.