Skip to main content

Oosterse zalmfilets met geroerbakte amsoi

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el Chilisaus
  • 4 filet(s) Zalm
  • 2 struikje(s) Amsoi

In Huis

  • 1 stengel(s) Lente-ui
  • 130 ml Sojasaus
  • 50 ml Witte wijn
  • 300 g Noedels
  • 1 el Limoensap
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Hak de lente-ui fijn. Meng 2/3 sojasaus, witte wijn en lente-ui voor de marinade met de chilisaus. Bestrooi de zalm met peper en zout. Leg de zalm op een schaal en overgiet met de marinade. Laat 2 uur marineren. Draai af en toe.
  2. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Grill de zalm in 4-5 minuten aan iedere kant tot net aan gaar. Let op dat je de zalm niet te gaar laat worden, dan wordt hij droog.
  4. Roerbak terwijl de zalm gaart de amsoi. Pers 1 eetlepel limoensap. Pers de knoflook. Hak de amsoi grof.
  5. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook enkele seconden aan.
  6. Voeg de amsoi toe en roerbak enkele minuten tot hij begint te slinken. Voeg 1/3 sojasaus en limoensap toe .
  7. Doe het deksel op de pan. Laat 2 minuten gaar stomen.
  8. Serveer met de noedels en de zalm.
  9. <br>Let op: de zalm moet 2 uur marineren.