Skip to main content

Open paddenstoelenlasagne met knolselderij-pastinaakroom en kruidige bloemkool

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 tl venkelzaad
  • 1 stuks ui
  • 250 gram knolselderij
  • 150 gram pastinaak
  • 1 stuks bloemkool
  • 1 el dragonblaadjes
  • 2 el krulpeterselie
  • 150 gram zure room
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 400 gram lasagnevellen
  • naar smaak pittige boerenkaas (optioneel)

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 2 el water
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Warm olie in een koekenpan of wok en bak de venkelzaadjes op zacht vuur. Snipper de ui en voeg toe. Hak de knoflook, voeg toe.
  2. Zet een pan met water en zout op voor de bloemkool.
  3. Schil en snij de knolselderij en pastinaak in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de ui. Voeg het water toe en bak ca. 10 minuutjes op zacht vuur.
  4. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in kleine stukjes. Kook in 6-8 min beetgaar. Giet de bloemkool af en laat wat afkoelen.
  5. Zet een nieuw pannetje met water en zout (of gebruik het kookvocht van de bloemkool) op voor de lasagnebladeren.
  6. Hak de dragonblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Roer de helft van de dragon door de zure room.
  7. Maak een dressing van de rest van de dragon, alle peterselie, olijfolie extra vierge en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de bloemkool. Zet alvast op tafel.
  8. Roer de zure room door de knolselderij en pastinaak. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg. Veeg de pan schoon. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Bak in wat olie en boter op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Snij de lasagnevellen zodat je 3 vellen pp hebt. Kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in 1 a 1.5 minuten gaar (zie tip). Laat goed uitlekken en smeer ze in met een beetje olijfolie.
  10. Zet de borden klaar. Leg een vel op het bord. Verdeel er een laagje van het zure roommengsel over en wat paddenstoelen. Herhaal dit nog een keer. Dek af met een lasagnevel.
  11. Serveer de open lasagne met de kruidige bloemkool. Rasp er eventueel nog wat kaas over, als je over hebt van de ovenschotel.
  12. Op deze manier kan je een bordje opmaken zoals op de foto. Wil je sneller klaar zijn? Snij dan vóór het koken de lasagne in pastaslierten (tagliatelle).