Opperdoezer aardappelen met romige blauwekaas-champignonsaus en frisse sperziebonen

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Opperdoezer met romige blauwekaas champignonsaus en frisse sperziebonen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram opperdoezer ronde aardappels
  • 500 gram sperziebonen
  • naar smaak citroenrasp
  • 1 stuks ui
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram Brabantse blauwschimmel (zie tip)
  • 1 el citroensap
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 1 klontje boter
  • olie om te bakken
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Schrob de Opperdoezers schoon en halveer eventueel grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 20-25 minuten.
  2. Zet een pannetje gezouten water op voor de boontjes.
  3. Dop intussen de sperzieboontjes en halveer ze. Kook beetgaar in 6-8 minuten (vanaf dat het water kookt) en spoel koud af om de kleur te behouden. Doe terug in de pan, voeg een klontje boter, peper, zout toe en rasp er wat citroenschil overheen. Schud om en dek af tot gebruik.
  4. Snipper de ui. Bak in een hapjespan of wok in olie tot ze begint te bruinen. Voeg de tijm toe.
  5. Snij de kastanjechampignons in kwarten of achten als ze erg groot zijn. Bak al omscheppend op redelijk hoog vuur mee met de ui. Hak de knoflook fijn. Voeg op het laatste toe.
  6. Voeg, als de champignons beetgaar zijn, de room toe. Warm zachtjes mee. Snij intussen de kaas in stukjes en smelt door de saus heen. Laat zo nodig nog een beetje inkoken. Pers de citroen. Breng op smaak met peper, indien nodig zout, en het citroensap.
  7. Hak de peterselie fijn en garneer de saus ermee. Serveer de gekookte Opperdoezers met de romige saus en de boontjes als frisse noot erbij.
  8. Je hebt wat meer blauwe kaas dan nodig voor het recept. Lekker op een melbatoastje.