Opperdoezer aardappelen met romige spek-mosterd-champignonsaus en frisse sperzieboontjes

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Opperdoezer aardappelen met romige spek mosterd champignonsaus en frisse sperzieboontjes  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram opperdoezer ronde aardappels
  • 500 gram sperziebonen
  • naar smaak citroenrasp
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 stuks ui
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 200 ml slagroom

In Huis

  • 1 klontje boter
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Schrob de Opperdoezers schoon en halveer eventueel grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 20-25 minuten.
  2. Zet een pannetje gezouten water op voor de boontjes.
  3. Dop de sperzieboontjes en halveer ze. Kook beetgaar in 6-8 minuten (vanaf dat het water kookt) en spoel koud af om de kleur te behouden. Doe terug in de pan, voeg een klontje boter, peper en zout toe en rasp er wat citroenschil overheen. Schud om en dek af tot gebruik.
  4. Bak de spekjes uit in een beetje olie in een grote wok of hapjespan. Snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn. Voeg bij de spekjes en bak mee tot de ui begint te kleuren. Snij intussen de kastanjechampignons in kwarten of achten als ze erg groot zijn. Voeg ze bij de spek en bak op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
  5. Voeg, als de champignons beetgaar zijn, de room toe. Warm mee en roer de mosterd en balsamicoazijn erdoor. Laat zo nodig nog even inkoken. Proef of je het lekker vindt om nog een klein kneepje citroensap toe te voegen.
  6. Serveer de gekookte Opperdoezers met de romige saus en de boontjes als frisse noot erbij.