Skip to main content

Orecchiette met broccoli en ansjovis

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) rode peper
  • 2 blikje(s) ansjovis
  • 2 stronk(en) broccoli
  • 2 stuk(s) tomaten, coeur de boeuf
  • 500 g verse orecchiette

In Huis

  • 2 boterham(men) brood
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 3 el olijfolie voor de dressing
  • naar smaak citroensap
  • 5 el olijfolie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met zout op en breng aan de kook.
  2. Rooster de oude boterham en verkruimel die tot broodkruim.
  3. Snij de rode peper in dunne reepjes. Als je van pittig houdt, laat je de zaadjes zitten.
  4. Snij de ansjovisfilets in stukjes.
  5. Plet 1 teen knoflook en hak 3 tenen fijn.
  6. Snij de broccoli in roosjes. Bewaar de stronken eventueel voor een lekker soepje later.
  7. Maak de tomatensla. Snij de coeur-de-boeuf in dunne plakjes en leg dakpansgewijs op een groot bord. Besprenkel met olijfolie extra vierge, een scheutje citroensap en peper en zout.
  8. Verhit 2 el van de olie en bak hierin de geplette knoflook en broodkruimels zachtjes (!) goudbruin. Doe ze over in een kom.
  9. Doe 3 el van de olie in de pan en bak hierin de gehakte knoflook en de ansjovis 3 minuten zachtjes, tot de ansjovis een beetje uit elkaar valt. Schudt goed heen en weer zodat de knoflook niet aanbrandt. Roer dan de rode peper erdoor en zet het vuur laag.
  10. Doe de broccoliroosjes in de pan met kokend water en breng weer aan de kook. Haal ze er na circa 3 minuten koken uit met een schuimspaan zodat je het water kan hergebruiken voor de pasta.
  11. Schep de broccoli bij het ansjovis- rodepepermengsel en zorg dat de smaken goed met de broccoli gemengd worden.
  12. Kook intussen de verse pasta gaar in 2 minuten. Giet af, besprenkel met nog flink wat olijfolie en roer de broccoli erdoor.
  13. Serveer met de tomatensla.
  14. Wijnsuggestie:Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)