Skip to main content

Orecchiette met ricotta, Parmezaanse kaas, tomaat en basilicum

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g orecchiette
  • 4 stuk(s) tomaten, coeur de boeuf

In Huis

  • 20 g basilicum
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 200 g ricotta
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water met wat zout aan de kook en bereid de orecchiette volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snij de tomaten in kleine stukjes. Snij de basilicumblaadjes in stukken.
  3. Meng tomaat, geperste knoflook, basilicum en olijfolie en laat deze op laag vuur zachtjes een beetje trekken en goed warm worden.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Meng ricotta met de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  6. Laat de orecchiette goed uitlekken en meng hem dan eerst met het ricotta/kaasmengsel totdat alle pasta bedekt is. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep er dan voorzichtig het tomatenmengsel doorheen.
  7. Verdeel de orecchiette pasta over 4 borden en serveer.
  8. Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)
  9. <br>Tip: je kunt er nog wat extra Parmezaanse kaas bij serveren.