Skip to main content

Orecchiette met tuinbonen, basilicum en ricotta

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 kilo Tuinbonen
  • 250 g Ricotta
  • 2 takje(s) Basilicum

In Huis

  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 tl Citroenrasp
  • 400 g Orecchiette
icon package

Recept stappen

  1. 1. Haal de tuinbonen uit de peulen. Breng een pan met water met wat zout aan de kook en blancheer de bonen 30 seconden. Haal ze uit het water en spoel af onder koud stromend water. Knijp de boontjes tussen je vinger en duim zodat het boontje eruit floept en je het velletje tussen je vingers houdt.
  2. 2. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en het citroenrasp. Breng verder op smaak met zout en peper.
  3. 3. Bereid de orecchiette volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en meng goed met de ricotta. Schep er dan voorzichtig de tuinbonen door.
  4. 4. Snij de basilicum fijn. Strooi over de orecchiette en serveer.