Skip to main content

Orzo met katenspek, snijbonen, waterkers en citroen

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Snijbonen
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Uien
  • 300 g Orzo
  • 200 g Katenspek
  • 1 bosje(s) Waterkers

In Huis

  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet een pan met 1 liter (bij 4p) water op en voeg de bouillonblok(jes) toe. Snij de snijbonen in kleine stukjes van ca. 0,5 cm. Blancheer max. 2 minuten in de bouillon. Haal ze eruit met een schuimspaan (of giet af boven een bak en bewaar de bouillon). Spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen. Zet even weg.
  2. 2. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  3. 3. Hak de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui. Fruit ui en bleekselderij in een klein laagje olie in een diepe koekenpan gedurende een paar minuten. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog 30 seconden mee. Doe de orzo erbij en schep even om. Voeg de helft van het citroensap toe en laat even verdampen. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en laat verdampen. Blijf dit doen totdat de bouillon op is en de orzo gaar.
  4. 4. Snij het spek in stukjes en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag met een beetje olie tot knapperig.
  5. 5. Haal de waterkersblaadjes van de dikkere stelen.
  6. 6. Meng de snijbonen door de orzo en breng op smaak met citroensap, citroenrasp, peper en zout en strooi de spekjes erover heen. Roer naar smaak waterkers erdoor.
  7. <br>Let op: je hebt vaker bleekselderij nodig deze week.