Orzo met paprika, geitenkaas en waterkers
Vegetarisch
- Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 1 stuk(s) Sjalot
- 1 stengel(s) Bleekselderij
- 2 stuk(s) Paprika
- 400 g Orzo
- 1 zakje(s) Waterkers
- 125 g Geitenkaas
In Huis
- 1000 ml Water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 2 teentje(s) Knoflook
- Olie om te bakken
- 1 naar smaak Paprikapoeder
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm het water met de bouillonblok(jes).
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Snij de bleekselderij en de paprika in stukjes.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot aan totdat hij zacht wordt.
- Voeg de knoflook toe en fruit een halve min mee.
- Voeg de paprika toe en fruit het geheel nog 6 min.
- Voeg dan het paprikapoeder en de orzo toe.
- Laat 1 min bakken en schenk er dan een pollepel hete bouillon bij. Roer totdat de bouillon is opgenomen. Giet er weer een pollepel bouillon bij en blijf roeren. Ga zo door tot de orzo beetgaar is, na ca. 12 min.
- Haal de blaadjes van de takjes waterkers.
- Brokkel de geitenkaas door de orzo als die gaar is en maak op smaak met wat peper. Roer goed door.
- Doe de deksel op de pan en laat 2 min staan.
- Voeg de blaadjes waterkers toe, roer nog een keer door en serveer direct.
- <br>Let op: je hebt voor een ander gerecht ook bleekselderij nodig.