Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Orzotto met schorseneren, witlof, zonnebloempitjes en kaas

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Orzo met schorseneren, witlof, zonnebloempitjes en overjarige kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 400 gram orzo
  • 500 gram schorseneren
  • 2 stronkje witlof
  • 80 gram zonnebloempitten
  • 0.5 zakje waterkers
  • 80 gram geraspte belegen kaas

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje (bij 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor in een maatbeker.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot, fruit zachtjes tot glazig. Hak de knoflook fijn, voeg toe samen met wat zout. Voeg de orzo toe en schep om tot glazig. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg alle bouillon bij de orzo. De orzo heeft 12-15 minuten nodig om gaar te worden. Voeg eventueel nog wat kokend water toe als het droog lijkt te koken.
  3. Vul een pan met een laagje water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onder water (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 1 cm en doe in de pan.
  4. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg nog een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt, de schorseneren in 6-8 minuten beetgaar. Giet af.
  5. Verwijder het hart van de witlof en snij in ringetjes. Voeg na ca.10 minuten de witlof toe bij de orzo.
  6. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op zacht vuur goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Hou de orzo intussen in de gaten.
  7. Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers en hak grof.
  8. Check of de orzo gaar is. Draai het vuur uit, roer de schorseneren erdoor en dan 3/4e van de geraspte kaas. Roer ook de waterkers door de orzo en laat wat slinken. Voeg een scheut olijfolie extra vierge en een goede draai peper toe, dek af en laat even staan.
  9. Serveer de orzotto met de rest van de kaas en de zonnebloempitjes.