Skip to main content

Orzo met vegetarische speckjes, snijbonen en citroen

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram snijbonen
  • 1 citroen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 300 gram orzo
  • 1.50 pakje vegetarische speckjes
  • 1 bosje waterkers

In Huis

  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met 1 liter (bij 4p) water op en voeg de bouillonblok(jes) toe. Snij de snijbonen in kleine stukjes van ca. 0,5 cm. Kook 3-5 minuten (afhankelijk van je smaak) in de bouillon. Haal uit de pan met een schuimspaan (of giet af boven een bak en bewaar de bouillon). Spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen. Zet even weg.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  3. Hak de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui. Fruit en bleekselderij in een klein laagje olie in een diepe koekenpan gedurende een paar minuten. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog 30 seconden mee. Doe de orzo erbij en schep even om. Voeg de helft van het citroensap toe en laat even verdampen. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en laat verdampen. Blijf dit doen totdat de bouillon op is en de orzo gaar.
  4. Bak de vega-speckjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag in een beetje olie tot knapperig.
  5. Haal de waterkersblaadjes van de dikkere stelen.
  6. Meng de snijbonen door de orzo en breng op smaak met de rest van het citroensap, de citroenrasp, peper en zout en strooi de speckjes erover heen. Roer er naar smaak waterkers door.