Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Orzo met witte boontjes, paprika, tomaatjes, courgette en zeekraal

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Orzo met witte boontjes, paprika, tomaatjes, courgette en zeekraal | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 400 gram orzo
  • 1 stuks courgette
  • 150 gram zeekraal
  • 300 gram tomaatjes
  • 1 pot witte bonen

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 stuks (voor 500 ml) bouillonblokje
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
  • 2 el witte wijnazijn
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Verhit olie in een pan met dikke bodem, snipper de ui en fruit tot glazig. Voeg wat zout toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Snij de paprika in stukjes van ca. 2 cm en voeg toe. Bak een paar minuten. Voeg een mespuntje chilivlokjes toe als je dat lekker vindt!
  3. Voeg de orzo toe en bak een minuutje mee. Blus af met de witte wijnazijn. Schenk er een soeplepel hete bouillon bij, roer door en dek af. Voeg nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen en dek af. Ga door tot de orzo beetgaar is, na ca. 12 minuten (de bouillon hoeft niet op).
  4. Verwarm olie in een ruime koekenpan. Snij de courgette in blokjes van 1 cm en bak stevig tot ze bruinen. Verwijder evt. harde uiteinden van de zeekraal en bak een paar minuutjes mee met de courgette.
  5. Halveer de tomaatjes en giet de witte bonen af.
  6. Schep de bonen en tomaatjes door de orzo als die gaar is en warm eventjes mee, zodat de tomaatjes net aan slinken (voeg eventueel nog beetje bouillon toe). Breng op smaak met een scheut olijfolie extra vierge en peper. Serveer direct met de zeekraal en courgette.