Orzotto met katenspek, spinazie, bleekselderij en citroen

Varken

  • Totale tijd 30 minuten
Orzotto met katenspek, spinazie, bleekselderij en citroen | Maaltijdox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1.5 stuks ui
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks citroen
  • 300 gram orzo
  • 250 gram katenspek
  • 400 gram spinazie

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker (of Quooker).
  2. Snij de bleekselderij in halve maantjes en snipper de ui. Fruit in een klein laagje olie in een diepe koekenpan gedurende een paar minuten.
  3. Hak de knoflook fijn. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand er tussenuit. Snij in ringen samen met de knoflook bij de ui. Bak een paar minuten mee.
  4. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Hou apart.
  5. Doe de orzo bij de groenten en schep om. Voeg als de bedekt is met olie de helft van het citroensap toe en laat verdampen. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en wacht tot deze is opgenomen. Herhaal dit ca. 10 minuten tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en dus smeuïg blijven.
  6. Snij intussen het katenspek in reepjes en bak in een koekenpan in een beetje olie een beetje bruin. Zet even weg. Roerbak in dezelfde pan in een beetje olie de spinazie, deze is al gewassen, tot ze geslonken is. Meng de spinazie door de orzo en breng op smaak met peper, de citroenrasp en eventueel nog wat citroensap. Serveer de katenspek erbij.