Skip to main content

Orzotto met katenspek, spinazie, bleekselderij en citroen

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks citroen
  • 300 gram orzo
  • 260 gram katenspek
  • 400 gram verse spinazie

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water. Maak de bouillon.
  2. Hak de knoflook fijn. Snij de bleekselderij in halve maantjes en snipper de ui.
  3. Fruit ui en bleekselderij in een klein laagje olie in een diepe koekenpan gedurende een paar minuten. Rasp intussen de schil van de citroen en pers het sap uit.
  4. Voeg de knoflook bij de ui en fruit nog 30 sec mee. Doe de orzo erbij en schep even om. Voeg de helft van het citroensap toe en laat even verdampen. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en laat verdampen. Blijf dit doen totdat de bouillon op en verdampt is en de orzo gaar. Dit duurt ca. 10 minuten. Je wil het geheel niet helemaal droogkoken, het mag wat nat en smeuïg blijven.
  5. Snij intussen het spek in stukjes en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag met een beetje olie tot een beetje knapperig. Zet even weg. Roerbak in dezelfde pan in een beetje olie de spinazie, deze is al gewassen, tot geslonken.
  6. Meng de spinazie door de orzo en breng op smaak met de citroenrasp en evt nog wat citroensap. Strooi het spek eroverheen.