Orzotto met PLNT baconstukjes, spinazie, knolselderij en citroen

Vegan

  • Totale tijd minuten
Orzotto met PLNT baconstukjes spinazie knolselderij en citroen | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 1 stuks witte ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 150 gram knolselderij
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks citroen
  • 300 gram orzo (zie tip)
  • 250 gram PLNT voorgebakken baconstukjes
  • 350 gram spinazie

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes (voor 500ml) groentebouillon*
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui en snij de bleekselderij in halve maantjes. Verwarm olie in een wok- of hapjespan. Fruit de ui en bleekselderij zachtjes Schil intussen de knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Voeg toe.
  3. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg bij de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak alles samen al omscheppend nog een paar minuten.
  4. Rasp intussen de schil van de citroen en pers het sap (ca. 2 el bij 4p). Hou apart.
  5. Doe de orzo (zie tip) bij de groenten en schep om. Blus af met de helft (!) van het citroensap. Voeg bouillon toe tot de orzo net onder staat. Dek af en roer tussendoor. Wacht tot het vocht is opgenomen en voeg telkens nog een beetje bouillon toe tot de orzo gaar is (na 10-15 minuten). De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje smeuïg blijven.
  6. Verwarm intussen de PLNT baconstukjes in een koekenpan met een beetje olie. Let op dat ze niet verbranden! Zet weg. Roerbak de spinazie in dezelfde pan in een beetje olie (deze is al gewassen) tot ze geslonken is.
  7. Meng de spinazie door de orzo en breng op smaak met de citroenrasp en evt. nog wat citroensap. Strooi de PLNT baconstukjes eroverheen.
  8. * Lees de verhouding bouillon/water op het pakje. Halveer de hoeveelheid blokjes als jouw blokjes voor 1 liter bedoeld zijn.
  9. Je hebt extra orzo gekregen voor grote eters.