Orzotto met spek, spinazie, knolselderij en citroen

Varken

  • Totale tijd minuten
Orzotto met spek spinazie knolselderij en citroen | Maaltijdbox recepten

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram knolselderij
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks citroen
  • 300 gram orzo (zie tip)
  • 300 gram spekblokjes
  • 400 gram spinazie

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 1 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne plakjes. Verwarm olie in een wok- of hapjespan. Fruit de ui en bleekselderij een paar minuten. Schil intussen de knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Voeg toe.
  3. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg bij de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak alles samen al omscheppend nog een paar minuten.
  4. Rasp intussen de schil van de citroen en pers het sap (ca. 2 el bij 4p). Hou apart.
  5. Doe de orzo (zie tip) bij de groenten en schep om. Blus af met de helft (!) van het citroensap. Voeg bouillon toe tot de orzo net onder staat. Dek af en roer tussendoor. Wacht tot het vocht is opgenomen en voeg telkens nog een beetje bouillon toe tot de orzo gaar is (na 10-15 minuten). De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje smeuïg blijven.
  6. Bak intussen het spek (let op, je gebruikt het spek in twee gerechten) in een grote koekenpan in een beetje olie bruin. Zet even weg. Roerbak de spinazie in dezelfde pan (deze is al gewassen), tot ze geslonken is.
  7. Meng de spinazie door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap. Roer het spek er vlak voor het serveren doorheen en garneer met de citroenrasp.
  8. Je hebt extra orzo gekregen voor grote eters. Rasp wat citroenschil als je tijd hebt en garneer de orzo hiermee vlak voor het serveren.