Ovengeroosterde gnocchi met boleet en pittige wortelsaus

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar, Lunch

  • Totale tijd 25 minuten
Gnocchi met boleet en wortelsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks boleet
  • 600 gram verse gnocchi
  • 400 gram bospeen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 stuks ui
  • 2 teen knoflook
  • scheut (vegan) kookroom
  • naar smaak chilipoeder
  • naar smaak gedroogde oregano
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwarm olie in een soeppan of pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit tot deze een beetje bruint. Hak de knoflook fijn en voeg ook toe.
  3. Snij de boleet in plakjes van 0,5 cm. Doe samen met de gnocchi in een mengkom, besprenkel met olie, zout en peper en hussel goed. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven voor ca. 15 minuten.
  4. Haal het loof van de peen en schil. Snij in kleine blokjes en bak even mee met de ui. Vul de pan met water tot de peentjes net onder staan en kook in ca. 10 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Pureer de wortelen tot een gladde saus. Voeg een scheut kookroom toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met chilipoeder, gedroogde oregano, zout en peper.
  6. Schep de geroosterde gnocchi en boleet in diepe borden en serveer met de gewenste hoeveelheid wortelsaus.