Skip to main content

Ovenpakketjes met venkel, pastinaak, grie en zoetzure dressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Pastinaak
  • 250 g Venkel
  • 2 bosje(s) Radijs
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 600 g Krieltjes
  • 100 g Grie naturel (feta)

In Huis

  • 2 el Sinaasappelsap
  • 2 tl Sinaasappelrasp
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 tl Rode wijnazijn
  • 1 tl Honing
  • 2 el Peterselie
  • 1 el Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de pastinaak, venkel en radijs in stukken. Snijd de rode ui in ringen.
  2. Schil zo nodig de krieltjes. Kook de krieltjes in water met zout net aan gaar. Giet af en laat droog stomen.
  3. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Doe venkel, pastinaak, radijs en rode ui in een schaal. Doe er 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel sinaasappelrasp en de olijfolie bij en meng.
  4. Leg 4 stukken aluminiumfolie (dubbelvouwen voor de stevigheid) op de ovenplaat. Leg de groenten in het midden van het folie en vouw goed dicht. Bak ca. 40 minuten in het midden van oven.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes krokant en bruin.
  6. Meng in de tussentijd de rest van het sinaasappelsap en sinaasappelrasp met de azijn, honing, de peterselie en de helft van de grie. Open de pakketjes en verdeel het mengsel over de pakketjes. Vouw dicht en laat 5 minuten staan. Schut de pakketjes om en open. Strooi er de rest van de grie over en serveer met de gebakken krieltjes.