Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met ‘moussakasaus’ en simpel slaatje

Lam, Kalf, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Pasta met ‘moussakasaus’ en simpel slaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 1 stuks witte ui
  • 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
  • 100 gram tomatenpuree
  • 500 ml passata
  • 1 zakje babyleaf sla
  • 100 gram geraspte oude kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl zout (voor het gehakt)
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl kaneel
  • 10 blaadje laurier (optioneel)
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • naar smaak citroensap of azijn
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergine in blokjes van 1 à 2 cm. Bak op hoog vuur in een grote koekenpan in flink olie. Hussel af en toe om en bestrooi na een poosje met wat zout. De aubergine moet goed zacht worden!
  2. Zet een pan gezouten water op voor de pasta.
  3. Verwarm olie in een grote afdekbare wok of hapjespan. Bak het gehakt met de aangegeven hoeveelheid zout rul. Snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn. Voeg bij het gehakt als er wat vet is vrijgekomen en bak mee.
  4. Kook de pasta al dente in 9-11 minuten (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht! (ca. 100 ml bij 4p).
  5. Maak een ruimte in het midden van het gehakt en fruit de tomatenpuree een minuutje aan. Roer het geheel door elkaar en breng op smaak met de oregano en kaneel. Voeg de passata, wat kookvocht (begin met een scheutje tot de gewenste dikte is bereikt), en als je dat in huis hebt, laurier toe. Laat ca. 10 minuten afgedekt pruttelen.Maak een ruimte in het midden van het gehakt en fruit de tomatenpuree een minuutje aan. Roer het geheel door elkaar en breng op smaak met de oregano en kaneel. Voeg de passata, wat kookvocht (begin met een scheutje tot de gewenste dikte is bereikt), en als je dat in huis hebt, laurier toe. Laat ca. 10 minuten afgedekt pruttelen.
  6. Haal de laurier uit de pan en roer de pasta en goed gare aubergine door de saus (je hoeft niet meteen alle pasta door de saus te mengen).
  7. Maak er een beetje sla bij met wat olie, citroensap of azijn, peper en zout.
  8. Serveer de pasta en sla met geraspte kaas eroverheen.
  9. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.