Ovenpasta met moussakasaus uit de oven

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Ovenpasta met moussakasaus uit de oven | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 400 gram rundergehakt
  • 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1 pakje passata
  • 100 gram geraspte extra belegen kaas
  • naar smaak Kalamata olijven
  • 1 zakje rucola-rode mosterdbladsla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl zout (voor het gehakt)
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl oregano
  • 1 tl kaneel
  • 2 blaadje laurier (optioneel)
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • naar smaak citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergine in blokjes van max 1 cm. Bak op hoog vuur in een grote koekenpan in flink olie. Hussel af en toe om en bestrooi na een poosje met wat zout. De aubergine moet goed zacht worden!
  2. Snipper intussen de ui en fruit in olie in een grote afdekbare wok of hapjespan. Zet ook een pan gezouten water op voor de pasta.
  3. Voeg het gehakt bij de ui als ze glazig is en voeg de aangegeven hoeveelheid zout toe. Bak rul. Hak de knoflook fijn en voeg toe als het gehakt rul is.
  4. Kook de pasta al dente in 9-11 minuten (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht! (ca. 100 ml bij 4p).
  5. Maak een ruimte in het midden van het gehakt en fruit de tomatenpuree een minuutje aan. Roer het geheel door elkaar en breng op smaak met de oregano en kaneel. Voeg de passata, wat kookvocht (begin met een scheutje tot de gewenste dikte is bereikt), en als je dat in huis hebt, laurier toe. Laat ca. 10 minuten afgedekt pruttelen.
  6. Zet de grillstand van de oven aan of verwarm je oven voor op de hoogste stand.
  7. Haal de laurier uit de pan en roer de pasta en goed gare aubergine door de saus.
  8. Vet een grote ovenschaal in. Stort de inhoud van de pan in de ovenschaal en bestrooi met 3/4de van de kaas. Schuif voor ca. 5 minuten in de oven.
  9. Snij de olijven door de helft.
  10. Was de rucola en mosterdblad en scheur grof. Leg op een schaaltje, besprenkel met olijfolie extra vierge, een kneepje citroensap, peper, olijven en de achtergehouden kaas.
  11. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.