Skip to main content

Ovenrisotto met worst, tomaat en paprika en little gem sla

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 300 g Calasparra rijst
  • 4 stuk(s) Varkensbraadworst
  • 1 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 2 struikje(s) Little gem sla

In Huis

  • 350 ml Kokend water
  • 2 teen Knoflook
  • 1 el Rozemarijn
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zoek een pan met deksel die in de oven kan. Bijv een braadpan*. Zet een waterkoker aan met 350 ml water (bij 4p).
  2. Snipper de ui en snij de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit in de braadpan wat olie. Snij in de lengte van de worst het velletje los met een scherp mes en verkruimel het worst vlees boven de pan. Bak al roerend even goed aan en voeg dan paprika, ui en knoflook toe. Strooi de rozemarijn erbij. Bak nog ca. 5 minuten. Voeg de rijst toe en roer een minuutje om tot de korrels wat glazig zijn. Voeg dan azijn toe en laat even verdampen.
  4. Pak een maatbeker en doe hier 250 ml van het kokende water, het bouillonblokje en de tomatenblokjes in en pureer het geheel. Giet dit mengsel bij de rijst. Voeg peper toe. Breng al roerend aan de kook en schuif dan met deksel en al in de oven.
  5. In principe moet de risotto na 18-20 minuten al het vocht hebben opgenomen en gaar zijn.
  6. Check tussendoor want elke oven is verschillend.
  7. Was ondertussen de little gems met behulp van een slacentrifuge. Maak een simpele vinaigrette bijv. van 3 el olijfolie, 1 el balsamico en wat peper en zout.
  8. Serveer de risotto direct met de sla.
  9. *Als je geen ovenbestendige pan hebt, dan kan je de risotto ook al roerend op het fornuis maken. Voeg steeds een soeplepel van de bouillon met tomatenstukjes toe, wacht tot het is opgenomen, roer om en voeg weer een lepel toet net zolang tot de risotto gaar is (circa 20-25 minuten).