Skip to main content

Ovenschotel met eekhoorntjesbrood, geitenkaas en veel groenten

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 20 g Gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 500 g Knolselderij
  • 200 g Koolraap
  • 200 g Volkoren spaghetti
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 tl Verse tijm
  • 1 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 150 kilo Geitenkaas
  • 1 bakje(s) Ricotta

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 2 tl Paprikapoeder
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren rode peper, sjalot, koolraap, prei en bleekselderij nodig.
  2. 1. Zet de waterkoker aan met een beetje water. Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en schenk het kokende water er overheen.
  3. 2. Zet een pan gezouten water op voor de pasta en een pan met een laagje gezouten water voor de knolselderij. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. 3. Schil de knolselderij en de koolraap en snij in echt kleine blokjes van max 0.5 cm (of anders echt max 1 cm!). Voeg bij het (aan de kook komende) water en laat 5 minuten voorkoken vanaf het moment dat het water kookt.
  5. 4. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet af en besprenkel met wat olie tegen plakken.
  6. 5. Kerf de prei in de lengte in, spoel zand er tussen uit en snij in ringen. Snij de bleekselderij in plakjes.
  7. 6. Snipper de sjalot, hak de knoflook en snij de rode peper fijn (met zaadjes voor meer pit).
  8. 7. Fruit in een wok in wat olie de ui, de bleekselderij, de rode peper, de paprikapoeder en de tijm voor een paar minuten. Snij intussen de afgegoten paddenstoeltjes in stukjes. Voeg de knoflook en paddenstoeltjes toe, fruit even mee en voeg dan de prei toe. Roerbak nog even op hoog vuur en voeg dan de uitgelekte knolselderij en de tomatenstukjes toe. Stoof nog ca. 6 minuten met deksel.
  9. 8. Rasp intussen de kaas.
  10. 9. Voeg de ricotta en 1/3 van de kaas bij de groenten, roer even door en maak op smaak met peper en zout. Meng de pasta erdoor, schep in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif gedurende 15 minuten in de oven.