Skip to main content

Ovenschotel met eekhoorntjesbrood, Skylger kaas en veel groenten

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 20 gram gedroogde paddenstoeltjes (eekhoorntjesbrood en zwam)
  • 500 gram knolselderij
  • 200 gram koolraap
  • 250 gram volkoren fusilli
  • 2 stuks prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks rode peper
  • 2 tl tijm (gerist)
  • 1 blikje tomatenstukjes (a 400g)
  • 150 gram Skylger kaas
  • 250 gram ricotta

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met een beetje water. Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en schenk het kokende water er overheen.
  2. Zet een grote pan met gezouten water op voor de pasta en een pan met een laagje gezouten water voor de groenten. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil de knolselderij en de koolraap en snij in echt kleine blokjes van max 0.5 cm (of anders echt max 1 cm!). Voeg bij het (aan de kook komende) water en laat 5 minuten voorkoken vanaf het moment dat het water kookt.
  4. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet af en besprenkel met wat olie tegen plakken.
  5. Snij de prei in ringen en de bleekselderij in plakjes.
  6. Snipper de sjalot, hak de knoflook en snij de rode peper fijn (met zaadjes voor meer pit).
  7. Fruit in een wok in wat olie de sjalot, bleekselderij, rode peper, paprikapoeder en tijm (gerist) een paar minuten. Snij het afgegoten eekhoorntjesbrood in stukjes. Voeg de knoflook en de gedroogde paddenstoeltjes toe, fruit even mee en voeg dan de prei toe. Roerbak nog even op hoog vuur en voeg dan de uitgelekte knolselderij en de tomatenstukjes toe. Stoof nog ca. 6 minuten met deksel.
  8. Rasp de kaas.
  9. Voeg de ricotta en 1/3 van de kaas bij de groenten, roer even door en breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta erdoor, schep in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif gedurende 15 minuten in de oven.
  10. Je hebt nu tijd om de tafel te dekken en het aanrecht op te ruimen (of laat het iemand anders doen ;)). Eetsmakelijk!