Skip to main content

Ovenschotel met gehakt, aardappel en snijbiet

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo aardappelen kruimig
  • 2 uien
  • 500 gram gehakt
  • 700 gram snijbiet
  • 200 gram geraspte kaas

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • om te bakken olijfolie
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Schil de aardappels, snij in grote stukken en zet op in water met zout. Kook in ca. 20 minuten gaar.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui zachtjes tot deze glazig is.
  4. Voeg het gehakt toe met 1/3e (!) van de knoflook, alle kerrie- en paprikapoeder en het zout, en bak rul. Proef of het gekruid genoeg is naar je smaak.
  5. Snij intussen de stengels van de snijbiet in stukjes van ca. 2 cm en het blad in repen. Hou de stengels gescheiden van het blad en spoel eventueel zand er af.
  6. Schep het rulle gehakt in een ingevette ovenschaal en veeg de pan schoon met keukenpapier of spoel even om.
  7. Verwarm wat olie in de pan, roerbak de stelen van de snijbiet ca. 4 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de resterende knoflook en het snijbietblad toe en bak nog ca. 3 of 4 minuten tot het blad slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Stamp intussen de aardappels tot een puree met een klein scheutje melk en zoveel olijfolie tot je een smeuïge puree hebt. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  9. Leg de snijbiet op het gehakt in de ovenschaal en daar bovenop de puree. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.