Skip to main content

Ovenschotel met gehakt, spitskool en rozijnen

Rund, Varken

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Rozijnen
  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 500 g Gehakt, half om half
  • 600 g Spitskool
  • 2 stuk(s) Prei

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 3 tl Kerriepoeder
  • scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op! Je hebt vaker sjalot nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 C. Zet de rozijnen in een bakje warm water totdat ze net onder staan om te wellen. Schil de aardappels, snij ze in grote stukken en kook gaar in circa 15 minuten.
  3. 2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit de sjalot zachtjes in een beetje olie glazig. Voeg het gehakt en 1/3 van de knoflook toe met het paprikapoeder en een flinke snuf zout. Bak het gehakt rul. Proef of het gekruid genoeg is naar je smaak. Snij intussen de spitskool in dunne reepjes en was de prei en snij in ringen.
  4. 3. Doe het gehakt wanneer het rul is in een ingevette ovenschaal. Voeg wat olie toe en fruit het kerriepoeder met de andere 2/3 van de knoflook heel kort (30 sec). Voeg dan de spitskool en de prei toe en roerbak goed om. Dek af en laat op laag vuur gaar en zacht worden in ongeveer 10 minuten.
  5. 4. Giet de rozijnen af en meng door de spitskool. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Stamp intussen de aardappels met een scheutje melk en zoveel olijfolie totdat je een smeuige puree hebt. Maak af met peper en zout.
  6. 5. Leg de groenten op het gehakt in de ovenschaal en daar bovenop de puree. Sprenkel er nog wat olijfolie over en zet gedurende 15 tot 20 minuten in de oven, totdat er een mooi bruin korstje op zit.