Skip to main content

Ovenschotel met kippendijen in tomaten-groentesaus

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijenvlees
  • 1 stuk(s) Bolcourgette (zappho)
  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 1 bakje(s) Pruimtomaatjes
  • 1 bol(len) Buffelmozzarella
  • 2 takje(s) Basilicum

In Huis

  • Olijfolie (extra vierge)
  • Knoflook
  • Gepelde tomaten
  • Oregano
  • 500 g Gnocchi
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bestrooi het kippendijenvlees met zout en peper.
  2. 2. Snij de bolcourgette in dikke plakken en dan in kleinere stukken. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in reepjes. Snij de knoflook in plakjes.
  3. 3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippendijenvlees om en om bruin. Leg in een ovenschaal. Verwarm de oven voor tot 200˚ C. Bak in het overgebleven vet de knoflook zachtjes aan. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Schenk de gepelde tomaten erbij. Breng op smaak met zout en peper en de oregano. Breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. 4. Roer de stukken courgette erdoor. Schenk bij de kip in de ovenschaal. Leg de pruimtomaatjes ertussen. Laat 15 minuten bakken in de oven. Scheur de basilicum en de mozzarella in stukken. Leg beiden tussen de stukken kip in de tomatensaus. Laat nog 10 minuten bakken in de oven. Kook in de tussentijd de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing al dente. Pasta is ook lekker.
  5. 5. Serveer de saus en kip bij de gnocchi of pasta. Lekker met een eenvoudige groene salade.