Skip to main content

Ovenschotel met lams-kalfsgehakt, palmkool en Alde Fryske kaas

Lam, Kalf

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 2 stuks ui
  • 500 gram lams-kalfsgehakt
  • 400 gram palmkool
  • 200 gram Alde Fryske kaas

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Schil de aardappels, snij ze in grote stukken en kook gaar in ca. 20 minuten.
  3. Snij de nerf uit de palmkool en snij in repen.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn (houd knoflook apart). Zet een koekenpan met wat olie op het vuur en fruit de ui zachtjes tot deze glazig begint te worden.
  5. Als de ui zacht is, voeg het gehakt en 1/3de van de knoflook toe met kerriepoeder, paprikapoeder en een flinke snuf zout. Bak het gehakt rul. Proef of het gekruid genoeg is naar je smaak.
  6. Doe het gehakt wanneer rul in een ingevette ovenschaal en veeg de pan schoon met keukenpapier of spoel even om.
  7. Doe wat olie in de pan en fruit de andere 2/3 van de knoflook heel kort (30 sec.) zonder te laten verbranden. Voeg dan de reepjes palmkool toe en scheutje water. Laat ca. 8 minuten afgedekt smoren.
  8. Stamp ondertussen de aardappels tot een puree met een scheutje melk en zoveel olijfolie tot je een smeuïge puree hebt. Maak af met peper en zout.
  9. Leg de palmkool op het gehakt in de oven schaal en daar bovenop de puree. Maak af met een laagje geraspte kaas. Zet gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.