Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ovenschotel met merguezworstjes

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks merguezworstjes
  • 1 stuks rode ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 gram regenboogpeen
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks rode peper
  • 1000 gram Frieslander aardappels

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 500 ml passata
  • 120 ml water
  • 1 tl zout
  • citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwarm olie in een ruime pan en bak de worstjes rondom aan (ze garen later verder).
  3. Snij de ui in ringen en de bleekselderij in plakjes. Schil de peen en snij in kleine blokjes. Verwijder het loof en hart van de venkel en snij in kleine blokjes.
  4. Haal de worst uit de pan. Fruit de groenten in het bakvet van de worstjes.
  5. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in ringetjes. Voeg alles toe en bak even mee met de groenten.
  6. Voeg de passata, het water en aangegeven hoeveelheid zout toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met de citroensap.
  7. Draai het vuur uit. Giet de saus over in een ovenschaal. Leg de worstjes erbovenop en schuif in de oven voor ca. 25 minuten tot de worstjes gaar zijn.
  8. Snij de aardappels (met schil) in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, het deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer het ovengerecht met aardappels.