Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ovenschotel met pulled oats, boerenkool, pittige boerenkaas en een venkelslaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 47 Shepherds pie boerenkool en venkelsla FP

Ingrediënten

In de box

  • 750 gram Doré aardappels
  • 250 gram knolselderij
  • 200 gram pastinaak
  • 2 stuks prei
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 pakjes pulled oats
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 gram boerenkool
  • 100 gram pittige boerenkaas
  • 0.5 stuks venkel

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge (voor de dressing)
  • 1 tl mosterd
  • naar smaak suiker of honing
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, knolselderij en pastinaak. Snij in stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 10-15 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden samen met de grill. Zet de waterkoker aan.
  3. Snij de prei in ringen. Was goed en bak in wat olie in een koekenpan of wok.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg bij de prei, samen met het venkelzaad en paprikapoeder. Bak even mee. Voeg de pulled oats toe als de prei wat zachter is. Maak een ruimte in het midden en bak daar de tomatenpuree een minuutje mee zodat het zuur er wat af gaat. Breng goed op smaak met peper en zout.
  5. Doe de boerenkool in een vergiet of zeef en overgiet met kokend water zodat het wat zachter wordt. Laat goed uitlekken.
  6. Vet een ovenschaal in. Verdeel het pulled-oats-mengsel en vervolgens de boerenkool erover.
  7. Giet de aardappel, knolselderij en pastinaak af als deze gaar zijn, laat een beetje kookvocht zitten. Stamp grof. Maak smeuïg met wat olijfolie (extra vierge) en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de boerenkool. Rasp de kaas erover (meng eventueel met wat paneermeel als je dat hebt). Zet ca. 10 minuten in de oven tot er een bruin korstje op zit.
  8. Maak de venkelsalade. Maak een dressing van de azijn, olijfolie extra vierge, mosterd, peper, zout en een beetje suiker of honing naar smaak. Halveer de venkel en verwijder het hart. Snij in hele dunne plakjes of reepjes en meng bij de dressing.
  9. Serveer de ovenschotel met de venkelsalade.