Skip to main content

Ovenschotel met seitan, linzen, spitskool en rozijnen

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 gram rozijnen
  • 800 gram aardappelen Doré
  • 600 gram spitskool
  • 2 stuks prei
  • 1 stuks banaansjalot
  • 200 gram seitan gehakt
  • 1 blikje linzen
  • scheutje melk

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl komijnpoeder
  • optioneel sambal (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Wel de rozijnen in warm water. Schil de aardappels, snij in stukken en kook gaar in circa 10 minuten.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Snij de spitskool in dunne reepjes en de prei in ringen. Was de preiringen goed in een vergiet.
  4. Doe wat olie in de pan en fruit het kerriepoeder en paprikapoeder heel kort (ca. 30 sec) met de helft(!) van de knoflook. Voeg de spitskool en prei toe en roerbak goed om. Sluit af met een deksel en laat op laag vuur in 10 minuten gaar en zacht worden.
  5. Snipper de sjalot. Fruit glazig in een koekenpan met een beetje olie. Voeg de seitan en de andere helft van de knoflook toe en bak even samen door. Voeg de ketjap en komijnpoeder toe en evt. wat sambal. Doe als het te droog wordt een eetlepel water erbij.
  6. Giet en spoel de linzen af. Giet de rozijnen af. Meng beide, samen met de seitan, door de spitskool als die gaar is. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Zet de grill van de oven vast aan. Stamp de aardappels met een scheutje melk en zoveel olijfolie totdat je een smeuige puree hebt. Maak af met peper en zout.
  8. Doe het groenten- en seitanmengsel in een ingevette ovenschaal en bedek met de puree. Maak een mooi patroontje met een vork en sprenkel er wat olijfolie over. Zet onder de grill totdat er een mooi bruin korstje op zit.