Skip to main content

Ovenschotel met vegagehakt, aardappel en snijbiet

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo aardappelen kruimig
  • 2 uien
  • 2 pakjes vegagehakt
  • 700 gram snijbiet
  • 200 gram geraspte kaas

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • om te bakken olijfolie
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Schil de aardappels, snij in grote stukken en zet op in water met zout. Kook in ca. 20 minuten gaar.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui zachtjes tot deze glazig is.
  4. Voeg het vegagehakt toe met 1/3de (!) van de knoflook, de kerrie- en paprikapoeder en eventueel een snuf zout. Bak het gehakt bruin en een beetje knapperig. Proef of het gekruid genoeg is naar je smaak.
  5. Spoel de bladeren snijbiet af, snij intussen de stengels in stukjes van ca. 2 cm en het blad in repen.
  6. Doe het vegagehakt in een ingevette ovenschaal en veeg de pan schoon met keukenpapier of spoel even om.
  7. Verwarm wat olie in de pan, roerbak de snijbiet ca. 4 minuten tot ze geslonken is. Voeg de resterende knoflook toe en schud even om. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Stamp de aardappels tot een puree met een klein scheutje melk en zoveel olijfolie tot je een smeuïge puree hebt. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  9. Leg de snijbiet op het gehakt in de ovenschaal en daar bovenop de puree. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.