Ovenschotel met venkel en geitenkaas
Vegetarisch
- Kooktijd minuten
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks preien
- 4 stuks venkel
- 100 gram geitenkaas Holland oud
- 450 gram aardappelen Nicola
In Huis
- 50 gram ongezouten roomboter
- 250 ml verse slagroom
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de prei schoon en snij in grove stukken. Leg naast elkaar in een hapjespan. Snij de helft van de boter in blokjes en verdeel over de prei. Dek af en laat 15 minuten stoven op laag vuur. Draai tussentijds een keer om. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Snij de venkel in 4 tot 8 parten en bewaar het loof. Kook de venkel in ruim gezouten water in 6-8 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
- Vet een ovenschaal in met boter. Haal de prei uit de pan en leg samen met de venkel in de ovenschaal. Verdeel de room uit de hapjespan erover. Verkruimel de geitenkaas eroverheen. Plaats in het midden van de oven en bak 25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
- Schil de aardappelen en snij in vieren. Kook in ca. 15 minuten gaar. Knip het venkelgroen fijn. Giet de aardappelen af en meng met de rest van de boter, venkelgroen, peper en zout.
- Serveer de aardappelen bij de ovenschotel.