Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ovenschotel van kabeljauw, wortelpeterselie en Nieuw Zeelandse spinazie

  • Totale tijd minuten
3083 Ovenschotel Van Kabeljauw Wortelpeterselie En Nieuw Zeelandse Spinazie

Ingrediënten

In de box

  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 500 g Wortelpeterselie
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 800 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 125 ml Creme fraiche
  • 400 g Kabeljauw
  • 1 krop(pen) Bindsla

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 2 tl Mosterd
  • Nootmuskaat
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Vinaigrette
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snij in grote stukken. Zet ze op en kook gaar in ca. 15-20 minuten.
  2. 3. Schil de wortelpeterselie. Snij de helft in grote stukken en doe bij de aardappels. Snij de andere helft in hele kleine stukjes. Snipper de sjalot en fruit samen met de wortelpeterselie in een scheutje olie. Dek af en laat in ca. 6 min garen.
  3. 4. Haal de Nieuw Zeelandse spinazieblaadjes en kleine steeltjes van de dikkere stengels.Je houdt nu ongeveer de helft aan gewicht over. De dikkere stengels zijn niet zo lekker, maar de nog wat buigbare delen wel. Snij deze in stukken van een paar cm.
  4. 5. Voeg als de sjalot en wortelpeterselie zacht zijn de spinazie toe. Roerbak tot het meeste vocht is verdampt. Voeg dan de crème fraîche en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 6. Vet een grote ovenschaal in en leg een deel van het spinaziemengsel op de bodem. Leg de visfilets erop, bestrooi met peper en zout en leg daar de rest van de spinazie op. Bestrooi met wat nootmuskaat.
  6. 7. Maak van de aardappels een mooi rulle puree met de olijfolie (het klopt dat je hier geen melk gebruikt; echter met olijfolie wordt de puree toch smeuïg en smaakvol!). Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de ovenschotel en schuif gedurende 15 minuten in de oven totdat de bovenkant bruin begint te worden (ca 15 min).
  7. 8. Was de bindsla en meng met een vinaigrette naar smaak, bijv. 3 delen olijfolie, 1 deel azijn, wat mosterd, peper en zout.
  8. NB. Als je geen oven kan of wil gebruiken kan je de puree en de spinazie gewoon maken zoals hierboven beschreven en de vis even los bakken in een koekenpan.
  9. <br>Let op: Je hebt 2 x bindsla en sjalot nodig deze week.