Skip to main content

Ovenschotel van lamsvlees

  • Totale tijd 180 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 200 g Knolselderij
  • 600 g Lamsstoofvlees

In Huis

  • 4 stuk(s) Pimentkorrels
  • 3 stuk(s) Jeneverbessen
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 kilo Aardappelen
  • 25 g Boter
  • 50 ml Melk
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. 2. Snij de uien in achten. Snij de wortel in stukken. Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes.
  3. 3. Doe het vlees met de uien, piment- en jeneverbessen in een ovenschaal. Steek er het laurierblad tussen. Schenk er heet water of bouillon bij tot het vlees onder de vloeistof staat. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Draai de temperatuur dan terug naar 150° C en laat 3 uur stoven in de oven.
  4. 4. Maak ondertussen de aardappelpuree. Schil de aardappels en snij in stukken. Doe het deksel op de pan. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in wat water met zout. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe totdat je een mooie smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. <br>Tip: combineert ook goed met de romige koolschotel of meng de aardappelpuree met wat diepvrieserwten en een beetje mierikswortel.