Skip to main content

Ovenschotel van romige kool

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Witte kool
  • 200 ml Room

In Huis

  • 50 g Geraspte kaas
  • snufje(s) Nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de kool in kwarten en verwijder de stronk. Snij fijn eventueel m.b.v. een mandoline. Vul een pan met water met wat zout en blancheer hier in de kool tot hij zacht begint te worden. Giet af door een vergiet.
  2. 2. Doe de room in een pan en verwarm. Voeg de geblancheerde kool toe en breng aan de kook. Kook totdat de room begint in te dikken en je de kool romig genoeg vind. Hoe verder je de room inkookt hoe zoeter het gerecht gaat smaken.
  3. 3. Verwarm de oven tot 225° C. Doe de kool in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet in de oven en bak tot de kaas bruin is. Rasp er wat nootmuskaat over en serveer.
  4. <br>Tip: lekker met een vegetarische burger, de lamsschotel (zie ander recept) of een eenvoudige braadworst en wat aardappelpuree.