Skip to main content

Ovenschotel van venkel, meiraap en grie

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 350 gram meiraap
  • 3 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 3 takjes peterselie
  • 1 takjes dragon
  • 200 gram grie naturel (feta)

In Huis

  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 klontje boter
  • 250 ml slagroom
  • 450 gran aardappelen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de meiraapjes in kleine wiggen. Snij de venkels doormidden. Snij deze helften in drieën. Kook de meiraapjes en de venkel in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet. Snij de halve ui in drieën en maak de rokken los.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uienrokken 5 minuten aan totdat ze bruine randjes krijgen.
  4. Vet een ovenschaal in met wat boter en leg alle groenten in een ovenschaal, die precies groot genoeg is om alle groenten te bevatten. Hak de peterselie en dragon. Strooi over de groenten. Schenk de room erover. Bestrooi met wat zout en peper.
  5. Verkruimel de grie er grof over. Bak ongeveer 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  6. Schil en kook in de tussentijd de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Serveer met de ovenschotel.
  7. combineert ook goed met gebakken kippendijfilets of de slavinken.