Skip to main content

Paarse aardappelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Agria aardappelen
  • 15 gram dille
  • 100 gram roodlof

In Huis

  • 150 gram mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze wat afkoelen.
  2. Maak in de tussentijd de dressing. Meng de mayonaise, dille, citroensap, water, zeezout en de peper goed door elkaar en hou een beetje dille apart voor de garnering.
  3. Zorg dat de dressing iets vloeibaar wordt. Voeg dus zo nodig nog wat water doe, afhankelijk van de dikte van de mayonaise die je gebruikt.
  4. Verdeel de roodlof over een platte schaal.
  5. Leg de aardappelen erop en lepel er wat dressing over. Garneer met nog wat dille.
  6. Dit gerecht combineert goed met gerookte forel of gerookte zalm. Deze kun je gewoon voorzichtig door de salade scheppen.