Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Paarse boerenkoolchips

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Paarse boerenkoolchips | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram paarse boerenkool

In Huis

  • 2 el olie
  • 1 tl paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Was de bladeren grondig met behulp van een slacentrifuge. Laat de bladeren goed uitlekken op keukenpapier, want als ze nog nat zijn worden ze niet goed knapperig in de oven.
  3. Scheur de bladeren in stukken. De grote is afhankelijk van wat je zelf het fijnste vindt.
  4. Meng de olie, paprikapoeder en zout en peper in een kom. Hussen de boerenkool erdoorheen.
  5. Bak de boerenkool ca. 20 minuten in de oven en hussel om na tien minuten. Check de laatste tien minuten de boerenkool af en toe, het kan op het einde harder gaan dan je denkt.
  6. Laat de boerenkool afkoelen als deze klaar is en serveer samen met een lekkere borrel.