Paddenstoelen-noedelomelet met geroerbakte groene groenten-explosie en cashewnoten

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Paddenstoelen-noedelomelet met geroerbakte groene groenten-explosie en cashewnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram snijbonen
  • 100 gram fijne eiernoedels (zie tip)
  • 80 gram cashewnoten gebroken
  • 2 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 300 gram snijbiet (brightlight)
  • 8 stuks eieren

In Huis

  • 4 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • scheutje melk
  • 2 tl sambal
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan met een laagje gezouten water aan de kook voor de broccoli en snijbonen en een pan met ruim gezouten water voor de noedels.
  2. Snij de kastanjechampignons in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olie in een grote wok en bak de champignons op hoog vuur aan. Draai het vuur zacht, roer 1/4de (!) van de knoflook erdoor, schep om en leg op een bordje. De wok gebruik je zo nog.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van 2 cm. Kook broccoli en snijbonen samen in ca. 6 minuten beetgaar (vanaf dat het water weer kookt). Giet en spoel koud af.
  4. Kook de noedels (zie tip) eerst 3 minuten op hoog vuur, draai het vuur helemaal zacht een kook nog eens 6 minuten. Giet en spoel af met koud water.
  5. Bak de cashewnoten in een droog koekenpannetje tot ze een beetje beginnen te kleuren. Zet in een bakje op tafel.
  6. Schil en rasp de gember en snij de rode peper in ringetjes. Spoel de snijbiet af, snij de stelen in plakjes en het blad in repen.
  7. Klop de eieren los in een kom met een scheutje melk, de sambal, sojasaus en peper. Voeg de uitgelekte noedels samen met de champignons bij het eiermengsel.
  8. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak daarin de omelet een beetje bruin en net gaar, hij mag nog een beetje zacht zijn vanbinnen (bij 4p zijn waarschijnlijk 2 koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar).
  9. Verwarm olie in de wok en bak de rest van de knoflook, gember, rode peper en snijbietsteeltjes 2 minuten. Voeg de broccoli, snijbonen en snijbietblad toe en roerbak mee tot de snijbiet is geslonken. Breng goed op smaak met peper en zout en als je dat hebt een lepeltje sesamolie. Bestrooi met de cashewnoten en serveer bij de omelet.
  10. Veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook ca. twee keer zo veel noedels en doe ongeveer de helft in de omelet en wok de andere helft even mee met de groenten. Breng op smaak met nog wat sojasaus.