Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Paddenstoelen-noedelomelet met geroerbakte groene groenten-explosie en cashewnoten

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Paddenstoelen noedelomelet met geroerbakte groene groenten explosie en cashewnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 100 gram woknoedels (zie tip)
  • 1 bosje sprouting broccoli
  • 250 gram peultjes
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 4 tenen knoflook
  • 8 stuks eieren
  • 2 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 250 gram bright light snijbiet
  • 100 gram cashewnoten

In Huis

  • olie om te bakken
  • scheutje melk
  • 2 tl sambal
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook voor de noedels en een pan met een laagje gezouten water voor de sprouting broccoli en peultjes.
  2. Kook de noedels (zie tip) in ca. 10 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
  3. Snij de sprouting broccoli in stukjes. Verwijder de harde uiteinden van de peultjes. Kook samen in ca. 4 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af.
  4. Verwarm olie in een grote koekenpan. Snij de kastanjechampignons in plakjes en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Hak de knoflook fijn. Voeg op het laatst 1/4de (!) van de knoflook en wat zout toe.
  5. Kluts intussen de eieren los in een kom met een scheutje melk, de sambal, sojasaus en peper. Voeg de uitgelekte noedels samen met de champignons bij het eiermengsel. Verwarm nog wat olie in de koekenpan en bak de omelet een beetje bruin en net gaar (bij 4p zijn waarschijnlijk 2 koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar).
  6. Schil en rasp de gember en snij de rode peper in halve ringetjes (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt). Verwarm olie in een wok en fruit beide zachtjes. Spoel de snijbiet af en snij in stukjes. Bak samen met de rest van de knoflook een paar minuten mee. Voeg de broccoli en peultjes toe en roerbak mee tot de snijbiet is geslonken. Breng goed op smaak met zout en peper en een lepeltje sesamolie als je dat in huis hebt.
  7. Bestrooi de groenten-wok met de cashewnoten en serveer bij de omelet.
  8. Veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook ca. twee keer zo veel noedels. Doe de helft in de omelet en bak de andere helft even mee met de groenten. Breng op smaak met nog wat sojasaus.