Skip to main content

Paddenstoelenjus

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram oesterzwammen

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 3 el sherry of vermouth
  • 500 ml water
  • 1 el bloem
  • 1 scheutje citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Hak de paddenstoelen grof en hak de knoflook fijn.
  2. Smelt de boter en doe daar de paddenstoelen bij. Bak al omscheppend totdat de boter een beetje is opgenomen door de paddenstoelen. Voeg de gehakte knoflook toe, bak 30 sec mee.
  3. Doe de bloem erbij en roer even goed door.
  4. Voeg daarna de sherry of vermouth toe. Laat de alcohol even verdampen en voeg dan het water toe met het halve (bij 4p) bouillonblokje en een kneepje citroensap.
  5. Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 25 minuten pruttelen totdat het een beetje ingedikt is tot een mooie jus.
  6. Zeef de jus.
  7. Lekker bij varkensfilet