Skip to main content

Paddenstoelenrisotto met edamame boontjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
  • 1 bosje(s) Fijngehakte peterselie
  • 1 el Sap van een citroen
  • 1 stuk(s) Uien
  • 300 g Calasparra rijst
  • 300 g Edamameboontjes
  • 1 krop(pen) Sla
  • 3 el Edelgistvlokken

In Huis

  • 1200 ml Kokend water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Tijm
  • naar smaak Olie om te bakken
  • 3 el Olijfolie extra vierge voor dressing
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met het water en de bouillonblok(jes) op.
  2. Hak de paddenstoelen in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan olie en bak daarin op hoog vuur de paddenstoelen in 2 of 3 delen aan. Bak ze 1 min, al omschuddend. Laat het vocht verdampen. Doe daarna alle paddenstoelen weer bij elkaar in de pan en voeg zout, de gehakte knoflook en de tijm toe. Bak nog 4 min omschuddend totdat ze beetgaar zijn. Voeg dan de gehakte peterselie en wat citroensap toe.
  3. Snipper de ui en fruit in een afdekbare wok tot glazig. Voeg dan de risottorijst toe en laat ook glazig worden.
  4. Blus af met 1 el citroensap (bij 4p) en voeg dan ca. 1 soeplepel bouillon toe. Hak de helft van de gebakken paddenstoelen wat fijner en voeg die erbij. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog een soeplepel toe en roer dan weer even om.
  5. De rijst moet ongeveer 20-25 min koken. Op het laatst moeten de edamame boontjes er nog ca. 4 min bij.
  6. Was intussen de sla met behulp van een slacentrifuge en maak een dressing met olijfolie extra vierge, balsamico, mosterd, een beetje suiker en peper en zout.
  7. Voeg als de risotto nog goed vochtig is en wat gaar begint te worden de boontjes toe met nog wat bouillon. Kook ca. 4 min. Voeg als de rijst en boontjes beetgaar zijn, maar het geheel nog wel een beetje smeuïg is, 2/3 van de edelgistvlokken, nog een scheut olijfolie en flink peper toe. Roer goed om en voeg dan de rest van de gebakken paddenstoelen erbij. Dek af en laat even staan. Strooi de rest van de edelgistvlokken erover en serveer met de sla.