Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Paddenstoelenrisotto met wortelpeterselie, roodlof winterpostelein en citroenrasp

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Paddenstoelenrisotto met roodlof, wortelpeterselie en winterpostelein | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks prei
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 4 el peterselie
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 stuks roodlof
  • handje winterpostelein

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 stuks groentebouillonblokje
  • boter om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor (zie tip).
  2. Snipper de ui en fruit in wat boter in een afdekbare wok of hapjespan. Schil de wortelpeterselie en snij samen met de venkel in blokjes. Voeg toe aan de pan.
  3. Hak de knoflook fijn. Snij de prei in ringen en was grondig met behulp van een vergiet. Hou de helft (!) van de knoflook achter, bak de rest samen met de prei even mee.
  4. Rasp de citroen schilen pers het sap.
  5. Voeg de rijst bij de groenten en bak mee tot glazig. Blus af met wat citroensap. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
  6. Hak de peterselie (inclusief steeltjes) fijn.
  7. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Verwarm olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen in ca. 5 min goudbruin. Voeg de achtergebleven knoflook en de gedroogde tijm toe en bak nog een minuutje mee. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
  8. Voeg als de rijst beetgaar is, maar het geheel nog wel een beetje smeuïg is, een scheut olijfolie extra vierge, flink peper en peterselie toe. Dek af en laat even staan.
  9. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Schep door de risotto met het citroenrasp.
  10. Serveer de risotto met de paddenstoelen en garneer met wat plukjes winterpostelein.
  11. Vervang de groentebouillon voor paddenstoelenbouillon als je dat in huis hebt.