Skip to main content

Paddenstoelenrisotto met koolrabi en roodlof

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 stuks koolrabi
  • 300 gram risotto
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 4 el peterselie
  • 1 stuks roodlof
  • 30 gram waterkers

In Huis

  • 1200 ml kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met het water en de bouillon (zie tip) op.
  2. Snipper de ui. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Fruit in een afdekbare wok tot glazig. Schil de koolrabi grondig en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg toe. Voeg de risottorijst toe en laat ook glazig worden.
  3. Rasp de citroenschil (hou apart) en pers het sap.
  4. Blus de risotto af met 1 el citroensap (bij 4p) en eventueel een scheutje witte wijn als je dat in huis hebt. Voeg ca. 1 soeplepel bouillon toe. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog een soeplepel toe en roer dan weer even om. De rijst moet ongeveer 20-25 min koken. De bouillon hoeft niet op.
  5. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Verwarm olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen in ca 5 min goudbruin. Hak de knoflook fijn. Voeg met de tijm toe en bak nog een minuutje mee. Hou warm.
  6. Hak de peterselie (inclusief steeltjes) fijn. Voeg met nog een kneepje citroensap bij de paddenstoelen.
  7. Voeg als de rijst beetgaar is, maar het geheel nog wel een beetje smeuïg is, een scheut olijfolie extra vierge en flink peper toe. Dek af en laat even staan.
  8. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes, voeg bij de risotto.
  9. Serveer de risotto met de paddenstoelen en garneer met wat plukjes waterkers en citroenrasp.
  10. Vervang de groentebouillon voor paddenstoelenbouillon als je dat in huis hebt.