Paddenstoelenstoof met knolselderij-waterkersstamppot

  • Totale tijd minuten
Paddenstoelenstoof met knolselderij waterkersstamppot en walnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks prei
  • 1000 gram Agria aardappelen
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 stuks ui
  • 300 gram knolselderij
  • 80 gram waterkers
  • 3 el peterselie
  • 120 ml havercuisine
  • 120 gram Âlde Fryske kaas

In Huis

  • boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml melk
  • 200 ml water
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de prei in ringen en was grondig. Schil de aardappelen in blokjes van 2 cm.
  3. Verwarm in een flinke soeppan met dikke bodem een klont boter en wat olie. Voeg de aardappel en prei toe. Bak een paar minuutjes al roerend (zonder te laten verkleuren). Hak de knoflook fijn. Roer 1/3 van de knoflook erdoor en voeg het laurierblad toe. Laat afgedekt een minuut of 5 zachtjes (!) stoven.
  4. Halveer de kastanjechampignons en snij het korrelige kluitje van de bundelzwam. Leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Voeg de melk, het water en zout bij de aardappelen en prei, breng aan de kook en laat afgedekt nog 10-15 minuten stoven tot echt goed gaar.
  6. Verhit boter in een koekenpan. Snipper en fruit de ui en de andere 2/3 van de knoflook op laag vuur glazig. Schil en snij de knolselderij in hele kleine blokjes (0,5 cm). Voeg met het paprikapoeder en nootmuskaat toe, bak zachtjes mee.
  7. Verwijder alleen echt dikke stelen van de waterkers, hak grof. Hak de peterselie fijn. Snij de kaas in hele kleine blokjes.
  8. Voeg de havercuisine bij de knolselderij en schep de paddenstoelen erbij. Warm zachtjes mee. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie.
  9. Giet indien nodig de aardappel en prei af of laat droog stomen. Haal het laurierblaadje eruit! Stamp grof. Roer de waterkers en blokjes kaas erdoor en laat op een laag vuurtje wat slinken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de paddenstoelen.