Skip to main content

Paella met garnalen, paprika, aubergine, sperziebonen en gedroogd zeewier

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 1 bakje(s) Specerijen (met stip)
  • 4 el Zeewier mix
  • 300 g Calasparra rijst
  • 400 g Sperziebonen
  • 32 stuk(s) Garnalen

In Huis

  • 1000 ml Water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Zonnebloemolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt meerdere keren tomatenstukjes nodig deze week!
  2. Zet het water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
  3. Snij de paprika en bleekselderij in stukjes en de aubergine in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Verwarm de olie in een ruime pan mét anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui en bleekselderij 5 min. Voeg knoflook, aubergine en paprika toe en bak nog 5 min.
  5. Roer het halve (bij 4p)blikje tomatenstukjes samen met het specerijenbakje bij de groenten en bak dit nog een paar minuten.
  6. Voeg een soeplepel van de bouillon en zeewiermix erbij en roer dit door. Doe ook de rijst in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Dek tussendoor af met een deksel en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. De rijst is na ca 25 min gaar.
  7. Zet een laagje water op met wat zout. Dop de boontjes en snij in kleine stukjes van ca. 1 cm. Blancheer ca 5 min, tot de gewenste bite is bereikt. Spoel ze af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  8. Bak ondertussen de garnalen roze en gaar in een koekenpan in een beetje olie op hoog vuur.
  9. Voeg op het laatst, eventueel met nog een beetje bouillon, de sperzieboontjes toe aan de rijst zodat ze mee opwarmen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met de garnalen.
  10. NB. Het kan zijn dat je te veel bouillon hebt. Het hoeft niet perse op, als de rijst gaar en min of meer droog-gekookt is (naar smaak, want een beetje smeuïg is ook lekker), dan is het klaar!
  11. <br>NB. In het specerijenbakje MET stipje zit: 1 tl kurkuma, 0.5 tl paprikapoeder, 0.25 tl chilipoeder.